Translate

 Safety Interview Questions 22 contains following questions

211. What is a guard rail system?

212. What is a toe board?

213. What is the minimum height of a toe-board?

214. what is the height of top rail from platform?

215. In what circumstances fall protect on system to be used?

216. what is the minimum width required for a walk-way?

217. what materials can be b placed on a scaffold platform?

218. What are the minimum requirements for working on a scaffold?

219. when should we inspect a scaffold?

220. With what color a ladder can be painted?

211. What is a guard rail system?

Ans: A barrier consisting of top rails, midrails, toe boards and vertical uprights erected to prevent men and materials falling from an elevated work area.

212. What is a toe board?

Ans: Barrier secured along the sides and ends of a platform to guard against falling of materials, tools, and other objects.

213. What is the minimum height of a toe-board?

Ans. 4 inches.

214. what is the height of top rail from platform?

Ans. 38 to 45 inches.

215. In what circumstances fall protect on system to be used?

Ans. If a person could fall more than 1.8 meters then a fall protection system should be used.

E.g. Any activity at an elevation more than 1.8 meters such a erection, dismantling or maintenance of scaffolding, pipes, equipment,…

216. what is the minimum width required for a walk-way?

Ans. Minimum width of walk way is 18”.61.

217. what materials can be b placed on a scaffold platform?

Ans. All types of construction materials when is used for particular construction activity can be kept on scaffolding platform but before keeping the materials and tools required fro the work on the platform, we must ensure load bearing capacity of that scaffolding platform. 

The platform shall not be over loaded and shall be fitted with falling object protection system like toe board, nets etc.

218. What are the minimum requirements for working on a scaffold?

Ans. 

Mobile scaffolding shall be plumb, level and square. 

It shall only be used and moved on a surfaces sufficiently firm and level to ensure stability. 

It shall be move only by manually pushing or pulling the base. 

No men equipment or materials shall be on the working platform or elsewhere on the scaffolding while it is in motion. 

Castor shall be locked at all times except during scaffold movement. 

The temporary foundation or track set on uneven ground for scaffold movement shall be level and properly secured. 

The height of the working platform shall not exceed 4 times of the minimum base dimension.

If it exceed this limit outriggers must be installed. 

A complete guard rails system must be provided. 

The scaffolding shall be inspected and tagged before use by a competent person.

219. when should we inspect a scaffold?

Ans. A scaffold shall be inspected and tagged after completing erection. 

Also before each work period or where they are altered. 

Adjusted or subjected to rain or heavy winds.

Thereafter the scaffold shall be examined at least once seven days.

220. With what color a ladder can be painted?

Ans. Aluminum ladders and wooden ladder shall not be painted.

Thanks for reading - Safety Interview Questions 22
Naitik Patel
Industrial Guide

Share this blog with your friends from here 👇

Previous Post Next Post