Translate

 Safety Interview Questions 24 contains Questions about risk assessment,  Ear protection is needed,  emergency  evacuation , Assembly Muster Point, mission for the Safety Officer.

231. What is a risk assessment?

232. In what situation Ear protection is needed?

233. What is the emergency evacuation procedure to follow in the event of gas release?

234. What is an “Assembly Muster Point”?

235.  What is the overall mission for the Safety Officer?

236. Do you attend the in-briefing?

237. What happens after the in-briefing?

238. Who is your audience?

239. What is the content of your message?

240. Is there any enforcement on your part?

[ads id="ads1"]

231. What is a risk assessment?

Ans. risk assessment is a method of estimating the rate of risk of an activity, by classifying actual and potential consequences and finding out mitigating actions to limit that risk.

232. In what situation Ear protection is needed?

Ans. In areas, where sound pollution is more than 85 dBA.

233. What is the emergency evacuation procedure to follow in the event of gas release?

Ans. don’t get panic on hearing alarm. 

Switch off al the equipment and energized circuits.

Observe the direction of wind flow, proceed out in the cross wind direction to the plant

boundary fence and then proceed up wind.

Obey further instructions from emergency response team.

Resume work after getting clearance only.

[ads id="ads1"]

234. what is an “Assembly Muster Point”?

Ans. The area determined and marked for assembly of people working in case of any emergency.

 Safety Officer's Interview Questions

235.  What is the overall mission for the Safety Officer?

Answer:

1. To look out for the safety and welfare of everybody on the incident. To recognize

potentially hazardous situations and inform others of those hazards.

2. To develop the safety action plan

236. Do you attend the in-briefing?

Answer:

Yes. The safety officer will begin to learn of hazardous situation even at the in briefing

[ads id="ads1"]

237. What happens after the in-briefing?

Answer:

He starts putting together the operational safety action plan.

238. Who is your audience?

Answer:

1. All people that are working on the incident are the beneficiaries of the plan.

2. Immediate audience are other people on his safety team

3. Supervisors of all the other teams

4. Crew Bosses

[ads id="ads1"]

239. What is the content of your message?

Answer:

1. The warnings or text about potentially unsafe situations

2. Any risks or hazards with the highest potential for serious accident or injury.

Examples include:

a. Driving and vehicle movement is one of the biggest safety issues

b. Changes in weather is another

240. Is there any enforcement on your part?

Answer:

1. You have authority to use direct intervention to correct dangerous situations (if

they fall outside of regulations, guidelines and standards set by the agencies)

2. The Safety Officer has emergency authority to shut-down any part of the

operations at an incident if he or she sees conditions that are serious safety issues.

Lightning storms is one such situation.

3. You can identify and inform personnel of dangerous practices, such as people

without proper personal protective clothing.

4. The Safety Officer can get additional resources to help, such as local law

enforcement, park rangers, etc.

[ads id="ads1"]

Thanks for reading - Safety Interview Questions 24
Naitik Patel
Industrial Guide

Share this blog with your friends from here 👇

Previous Post Next Post