Translate

Safety Interview Questions 23 contains Questions about life line,  safe anchorage of a life-line, Lock out , Tag out system, Tool box meeting, Emergency Evacuation Plan, Hydro Test, Hipot- Test, safety requirements for doing a hot work, near miss reporting.

221. What is life line?

222. How can we calculate the safe anchorage of a life-line?

223. What is Lock out/ Tag out system?

224. Expand the following:

STARRT, COSHH, OSHA, OSHAS, ELCB, GFCI, BS, SWL, and 30+…

225. What is the importance of a Tool box meeting?

226. What is an Emergency Evacuation Plan?

227. What is a Hydro Test?

228. What is a Hipot- Test?

229. What are the safety requirements for doing a hot work?

230. What are the benefits of near miss reporting?

221. What is life line?

Ans. A life line is a component that consist of a flexible line that connects to an anchorage at one end to hang vertically or that connect to anchorages at both ends to stretch horizontally and which serves as method to connect other component of a personnel fall arrest system to the anchorage.

222. How can we calculate the safe anchorage of a life-line?

Ans. When life line is used they shall be fastened to fixed safe points of anchorage capable of supporting 2300 Kgs. 

Shall be independent, and shall be protected from sharp edges and abrasion. Safe anchorage points may include structure members (minimum 4” structural member or 4” pipes) but do not include guard rails, vents, other small dia piping systems, electrical conduit, outrigger beams or counter weights. It shall be made from 10 mm dia. 

Width ropes. Horizontal life lines shall be installed at the highest feasible point, preferably above shoulder height. 

This life lines shall be maintained with unloaded sag at the centre no greater than 30 cm (12 inches) for e very 10 meters of life line length between attachment points

223. What is Lock out/ Tag out system?

Ans. For servicing or maintenance of live equipment or pipe lines, where the unexpected energizing or release of energy could cause injury, lock and tag are placed on the isolating device to avoid uncontrolled operation and give details of the lock-out schedule.

224. Expand the following:

•STARRT- Safety Task and Risk Reduction Talk

•COSHH- Control of substance hazardous to Health.

•OSHA- Occupational Safety and Health Administration.

•OSHAS- Occupational Health and Safety Assessment Series.

•ELCB- Earth Leakage Circuit Breaker.

•GFCI- Ground Fault circuit Interrupter.

•BS- British Standard \institute.

•SWL- Safe working Load .

•ANSI- American National standards Institute.

•Lost Time Incident.

•ASTM- American Society for Testing of Materials.

•JSA- Job Hazards Analysis.

•LEL- Lower Explosive Limit.

•UEL- Upper Explosive Limits.

•PEL- Permissible Explosive Limit.

•REL- Recommended Exposure Limit

•PSI- Pounds/Square Inch ( 1 bar= 14.7 psi)

•STEL- Short Term Exposure Limit.

•WBGT- Wet Bulb Globe Temperature

•APR- Air Purifying Respirator

•ASR- Air Supplying Respirator.

•SCBA- Self Contain Breathing Apparatus.

•RSO-Radiation Safety Officer

•NFPA- National Fire Protection association

225. What is the importance of a Tool box meeting?

Ans. The workers can be educated about safe rules and procedures, and their awareness can be improved on some special task its importance.

226. What is an Emergency Evacuation Plan?

Ans. It is the procedure to provide concise guide lines for evacuation in case of some emergency and to identify the emergencies in advance. 

This also helps us to plan and to define roles and responsibilities of all building custodian fire wardens and occupants.

227. What is a Hydro Test?

Ans. It is the test carried for leak test for pipes, equipment's etc by filling water in these equipment's and pipes with some pressure and its joints and connection are checked for any leak or breakage.

228. What is a Hipot- Test?

Ans. It is the insulation leakage test done for high voltage electrical cables, with high voltage megger.

229. What are the safety requirements for doing a hot work?

Ans. 

A). Remove all combustible materials from the area(with 10 mm), possible.

B). Use fire blanket to protect immovable materials and also for welding slugs.

C). Cover the area with fire blanket for containment of park generated while doing hot work.

D). Provide proper fire extinguisher in sufficient numbers.

E). Appoint a fire watch with red jacket, If necessary.

F). Barricade the area and post proper signage.

G). Use of proper PPE and damage free tools and equipment.

H).Obtain a valid hot work permit.

I). Conduct gas test if presence of combustible gases expected prior to work.

230. What are the benefits of near miss reporting?

Ans. To make analysis of the incident in order to avoid re occurrence.

To rectify the cause of those near misses before it turns into accidents.

To identify the deficiency of site performances and final remedial actions.

To improve safety performances by reducing LTAs, incident and near misses.

Thanks for reading - Safety Interview Questions 23
Naitik Patel
Industrial Guide

Share this blog with your friends from here 👇

Previous Post Next Post